Güncel

Piyasa gelişmeleri

Bugün TCMB Başkanı Kavcıoğlu, BDDK Başkanı Akben, TBB Başkanı Çakar ile banka genel müdürlerinin durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya gelmesi bekleniyor. Diğer yandan TCMB’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen PPK Toplantısı’na ilişkin toplantı tutanaklarını 14:00’te yayımlaması bekleniyor. Dün yayımlanan Fed Tutanakları’nda yetkililer enflasyonun devam etmesi durumunda varlık alım azaltımı ve faiz oranlarını yükseltmek için daha hızlı hareket etmeye açık olduklarını belirttiler. Bugün ABD’de piyasalar Şükran Günü nedeniyle kapalı olacak. BIST dün günü %1.55 yükselişle 1812 seviyesinde tamamladı. USDTRY’nin gevşemesi sanayi hisselerinde kar satışlarına neden olurken, banka hisselerine ise pozitif yansıdı ve XBANK günü %1.95 yükselişle kapattı.

İZLENECEKLER —TCMB PPK Toplantı Özeti

ŞİRKET HABERLERİ

—Mobitel İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ bugün ‘’MOBTL.E’’ kodu ve 1.60TL/baz fiyat ile Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

—EGEEN, Pınarbaşı merkez üretim tesisindeki modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini, 13 Ocak 2022’ tarihinde sona erecek olan yatırım teşvik belgesinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin kuruma başvuru yapıldığını paylaştı.

—IHGZT’nin sahip olduğu Avcılar/Firuzköy’deki arsa için Bizimevler markalı inşaat projesi yapılmak üzere IHLAS ile hasılat paylaşım sözleşmesi imzalandığını, IHGZT’in elde edilecek hasılat tutarından asgari TL195mn gelir beklediği açıklandı.

—SAHOL hisse geri alım programı kapsamında dün TL13.41 fiyat ortalaması ile toplam 2mn adet pay alımı yapıldığını açıkladı.

—VERUS, VERTU paylarında TL26.00-26.34 fiyat aralığından toplam 592bin adet pay satışı gerçekleştirdiğini bildirdi.

—KLMSN 2018 yılında başlatılan geri alım programı süresinin sona erdiğini duyurdu.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu